Dr. Ipolyi Tamás

Dr. Ipolyi Tamás

Dr. Ipolyi Tamás

Egyetemi tanársegéd
Kisállatgyógyász klinikus szakállatorvos
Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület tagja

1969-ben születtem Budapesten. Első diplomámat az ELTE TFK biológia-földrajz szakán szereztem, majd felvételt nyertem az Állatorvostudományi Egyetemre, ahol az állatorvos-doktori oklevelet 1999-ben kaptam meg. Gyakornoki időszakomat a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Sebészeti és Szemészeti Tanszék és Klinikáján töltöttem. Ez meghatározta a további karrieremet, akkor szerettem meg az ortopédiát és a traumatológiát.

A kisállat praxist 2000-ben az Érdi Állatkórházban kezdtem, majd 2003-ban egy éves szerződéssel meghívást kaptam az Egyetem Sebészeti Tanszékére. Itt a klinikai tevékenység mellett, mely az ortopédiai és neurológiai betegek sebészeti ellátásából, illetve az éjszakai ügyeleti sürgősségi műtéteinek elvégzéséből állt, az oktatási tevékenységbe is bekapcsolódtam. Szerződésem lejárta után a Budapesti Állatkórházban helyezkedtem el, ahol szintén 24 órás ügyeleti rendszerben dolgoztam, illetve a kórház traumatológiai, ortopédiai és lágysebészeti betegeit láttam el 2009-ig. Ezután ismét lehetőségem nyílt az Állatorvostudományi Egyetem Sebészeti és Szemészeti Tanszék és Klinikáján dolgozni. Itt a betegellátás mellett az oktatási feladatokat látok el magyar és angol nyelven. A hallgatók oktatása mellett állatorvos kollégákat is tanítok, a kisállatgyógyász klinikus szakállatorvos képzés kereteiben. Hazai és külföldi konferenciákon rendszeresen tartok előadásokat. 2010 óta rendszeres látogatója vagyok az ESVOT European Society of Veterinary Orthopaedics and Traumatology konferenciáinak.

Kutatási területem a kutyák térdízületi első kereszteződő szalag szakadásának műtéti ellátása.

2004 óta vagyok a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület tagja.

2009-ben elvégeztem a „Kyon cementless total hip replacement” ( Cementmentes csípőízületi protézis) kurzust.

2011-ben a Ghenti Állatorvosi Egyetemen a kisállat arthroszkópia kezdő, majd 2012-ben a haladó kurzusát.

2014-ben szereztem meg a kisállatgyógyász klinikus szakállatorvos diplomámat.

2016 március 1 óta erősítem a Chiru-vet csapatát. Elsősorban az ortopédiai, traumatológiai és neurológiai betegek vizsgálatában és gyógyításában veszek részt. Az oktatási és gyógyító tevékenységemet a mai napig folytatom a Sebészeti Tanszék keretein belül. Az egyetemi hallgatók és az állatorvos kollégák képzésében is részt veszek.

Szakmai publikációk:

1: Csébi P., Jakab Cs., Ipolyi T., Arany Tóth A., Sére V.: Kutya Cryptococcus neoformans okozta meningitise. Klinikopatológiai eset feldolgozása. Magyar Állatorvosok Lapja (2010). 132. 341-348.

2: Péter Csébi, Csaba Jakab, Katalin Jánosi, Boglárka Sellyei, Tamás Ipolyi, Zoltán Szabó, Attila Arany-Tóth and Tibor Németh: Vertebral osteomyelitis and meningomyelitis caused by Pasteurella canis in a dog – Clinicopathological case report. (2010) Acta Vet Hung 58 (4) 413-421

3: Csébi P., Balogh L., Jakab Cs., Ipolyi T., Molnár P., Arany Tóth A.: Intracranialis meningeoma macskában. Klinikopatológiai eset feldolgozása. Magyar Állatorvosok Lapja, (2011). 133. 727-734.

4: Ipolyi T: A szögstabil rendszerek szerepe az állatorvosi gyakorlatban Kisállat praxis (2011/1) 2-7

5: Matskási I, Ipolyi T, Jakab Cs, Simon Cs, Ijjas L, Csébi P, : Epiphysealis dysplasia (ED), kezdődő diabetes mellitus és patellaficam együttes előfordulása egy brit rövidszőrű macskában esetleírás Magyar Állatorvosok Lapja, (2013/11) 685-691

6: Müller L.1* Kollár E.1 Ipolyi T.2 Thuróczy J.1: Az ivartalanítás hatása a hím nemi szervek és a csontrendszer működésére, valamint a daganatos megbetegedések kialakulására kutyában (1-2) Magyar Állatorvosok Lapja (2015/1, 2)